Scheiden in gemeente Tiel

Op het moment dat jullie besluiten te gaan scheiden in gemeente Tiel is het verstandig om contact op te nemen met een MfN mediator die ervaring heeft op het gebied van scheidingen.

Waar let je op bij het kiezen van een mediator?

Een MfN gecertificeerde mediator heeft vaak naast de mediationopleiding een specialisatie gedaan tot familiemediator en een financiële opleiding zoals bijvoorbeeld de FEA (financieel echtscheidingsadviseur). Vraag altijd aan de mediator wat zijn/haar achtergrond is en kies iemand die goed aansluit bij jullie wensen.

Zelf heb ik genoemde opleidingen gevolgd, ben gecertificeerd MfN mediator, heb mijn achtergrond in het basisonderwijs en ben een gescheiden ouder met kinderen.

Kennismakingsgesprek

Na de vrijblijvende en gratis (telefonische) kennismaking besluiten jullie of ik de goede mediator voor jullie ben. Zo ja, dan wordt bij de eerste afspraak de mediationovereenkomst getekend en is de mediation officieel begonnen.

Wat mogen jullie van mij als mediator in Tiel verwachten?

Tijdens het proces neem ik jullie stap voor stap mee in het proces. Ik vertel wat jullie moeten regelen en leg uit welke mogelijkheden en keuzes jullie hebben. Te denken aan alles wat er voor jullie eventuele kinderen geregeld moet worden,  het (niet) verdelen van jullie pensioenen, jullie woning, inboedel, vermogen, verzekeringen, testament etc.

Als jullie kinderen hebben schrijf ik voor jullie het op maat gemaakte ouderschapsplan. Alle afspraken rondom jullie financiën leg ik vast in een echtscheidingsconvenant. Daarnaast maak ik ook een berekening voor de kinder- en partneralimentatie als dit aan de orde is.

Als alles akkoord is zorg ik ervoor dat de documenten via een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. Nadat de rechtbank akkoord is gegaan zorgt de advocaat ervoor dat de scheiding uiteindelijk bij de gemeente wordt ingeschreven en jullie officieel gescheiden zijn.

Bij een beëindiging van samenwonen is het niet nodig dat de documenten naar de rechtbank gaan.

Scheiden in de gemeente Tiel

Er zijn diverse mogelijkheden voor de locatie.

De eerste mogelijkheid is dat de mediationgesprekken bij jullie thuis of elders in de gemeente Tiel plaatsvinden. Het is voor mij geen probleem om naar jullie toe te komen.

De tweede mogelijkheid is dat jullie naar mijn kantoorlocatie in het centrum van Ede komen. Er is daar een mogelijkheid tot gratis parkeren.

Een laatste mogelijkheid is via een onlineverbinding.

Uiteraard is een mix van deze 3 opties ook mogelijk.

Blogs

Op deze website heb ik veel blogs met informatie rondom scheiden geplaatst. Lees de blogs die op jullie van toepassing zijn eens rustig door. Juiste informatie kan je in deze hectische periode veel rust geven.

Contact

Mocht je na het bekijken van mijn website interesse hebben in een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek, neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen wat ik voor jullie kan betekenen. Mijn gegevens vind je rechts op deze pagina.

Scheiden in Tiel