Kosten met toevoeging

Ik werk op basis van toevoeging. Een toevoeging is een subsidie vanuit de overheid voor o.a. mediation. Tijdens het kennismakingsgesprek maak ik een inschatting of jullie hier recht op hebben. Als dit zo is, dan regel ik de aanvraag voor deze toevoeging en zal het je veel geld besparen.

Kosten bij toevoeging(en) in 2024

Wanneer je recht hebt op een toevoeging zijn de kosten voor mediation laag. Je betaalt per persoon dat recht heeft op een toevoeging een eigen bijdrage. Deze is afhankelijk van je inkomen en bedraagt óf €61 óf €121. De griffiekosten (rechtbankkosten) zijn normaal in totaal €320. Wanneer je recht hebt op een toevoeging krijg je korting op de griffiekosten. Deze bedraagt €43,50 per persoon die daar recht op heeft.

Kosten als één persoon recht heeft op een toevoeging

Indien één persoon recht heeft op een toevoeging en de andere persoon niet, betaalt degene zonder toevoeging de helft van de pakketprijs die ik aanbied of de helft van het uurtarief (= €80 per uur). De griffiekosten bedragen de helft van het standaard tarief. Dit is €320 : 2 = €160. Bij een pakketprijs zitten deze griffiekosten bij de prijs in.

Meer informatie over deze subsidie

Voor meer informatie over toevoegingen verwijs ik je graag naar mijn blog over toevoegingen of naar de site van De Raad van Rechtsbijstand.

kosten bij toevoeging