Over mij

Ik ben Marieke van Plateringen. Voordat ik MfN registermediator ben geworden, heb ik twintig jaar als groepsleerkracht voor de klas gestaan op een basisschool. De laatste jaren als leerkracht merkte ik dat ik graag iets anders wilde doen qua werk.

Toen ik in 2016 zelf ging scheiden kwam ik in contact met een mediator en wist ik wat ik wilde: Mensen van A tot Z begeleiden bij hun scheiding, zodat ze een goede, nieuwe start kunnen maken. Bij mijn eigen scheiding heb ik het als heel fijn ervaren dat iemand helpt om alles goed te regelen, zodat je weer verder kunt. Het is immers een turbulente periode. Naast het begeleiden van scheidingen, begeleid ik ook bij familieruzies en in het onderwijs.

Opleidingen

Ik heb de mediationopleiding met de specialisatie familiemediation gedaan en ben als registermediator aangesloten bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland) en de VMRU (Vereniging van Mediators Regio Utrecht).

Daarnaast heb ik de opleiding tot ‘Financieel echtscheidingsadviseur’ gevolgd. Door de inhoudelijke kennis die ik tijdens de specialisaties heb opgedaan kan ik ondersteuning bieden en informatie geven over alles wat geregeld moet worden tijdens een echtscheiding. Het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant kan ik voor jullie opstellen. Ook maak ik berekeningen voor de kinder- en partneralimentatie.

Vrijwilligerswerk

Naast mijn werk als mediator binnen mijn praktijk ‘BesteGoed Mediation’ ben ik vertrouwenspersoon en medewerker binnen Stichting Kinderdorp Bennekom en ben ik een aantal jaren als buurtbemiddelaar binnen de gemeente Rhenen actief geweest.

Mijn onderscheidende factor

Door mijn eigen ervaring als scheidende ouder weet ik hoe het is om ‘aan de andere kant van de tafel te zitten’ en kan ik me goed inleven in jullie situatie. Daarnaast heb ik tijdens mijn 20 jaar als juf regelmatig de gevolgen van een scheiding voor kinderen meegemaakt. Ik zal mij te allen tijde inzetten voor goede en heldere afspraken in het belang van de kinderen.

Mijn klanten geven vaak aan dat ik rustig ben, goed kan luisteren en snel door heb wat het pijnpunt is. Zodra het pijnpunt op tafel ligt en hierover gesproken wordt, zorgt dit voor rust en opluchting bij de partijen. Hierdoor is het makkelijker om de verdere stappen in het proces te zetten.

Waar ik mij sterk voor maak

Ik maak me sterk voor jullie kinderen. Jullie zijn als partners uit elkaar, maar zullen altijd de ouders van de kinderen blijven. Graag bespreek ik hoe jullie willen samenwerken als ouders in de nieuwe situatie, waarbij het belang van de kinderen bij mij altijd voorop zal staan.

Ik vind het erg belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben over de mediation. Dat jullie je bij mij op je gemak voelen, in eerlijkheid en openheid durven spreken over wat je bezighoudt en waar je zorgen liggen. Daar maak ik me sterk voor! Als de sfeer en communicatie goed zijn, komen jullie tot de beste afspraken.

Mijn kwaliteit is dat ik erg betrokken ben en empatisch. Ik ben kritisch op het werk dat ik aflever. Alleen het Beste is Goed genoeg!

In het kort iets persoonlijks

Naast mijn werk als mediator sta ik af en toe een dagje als invalleerkracht voor de klas op een basisschool. De vrolijkheid van de kinderen is een fijne afwisseling. Helaas lukt het me door de drukte binnen mijn gezin en mijn werk als mediator steeds minder vaak om hier tijd voor vrij te maken.

Ik ben moeder van drie meiden en vind het heerlijk om in mijn vrije tijd met hen op stap te gaan naar verschillende musea, de natuur in of naar een speeltuin of pretpark. Omdat de oudste twee in verband met co-ouderschap de helft van de tijd bij mij zijn geniet ik extra van de momenten met hen samen. Verder vind ik het leuk om een avondje te Netflixen, met familie en vrienden een terrasje te pakken, uit eten te gaan en te genieten van alle mooie dingen in het leven.

Samen met mijn 2 oudste dochters ben ik begin 2024 webwinkel Hollandskaartje gestart. Postcrossing (het versturen en ontvangen van ansichtkaarten over de hele wereld) is onze gezamenlijke hobby. Het leek ons leuk om op deze manier actiever en op een andere manier met onze hobby bezig te zijn. Daarnaast leren mijn dochters hier veel van!

MFN Registermediator